Vorige | Volgende

Oostwal 0 ong Oss

Koopsom € 356.000 v.o.n.

Bewaar object

Omschrijving

Aan de rand van het Osse centrum, achter de muur van de oude Bergoss-fabriek, wordt Het Patroon ontwikkeld: de karaktervolle herbestemming van een van de meest markante locaties in het Osse centrum. Onder de spanten van de oude tapijtfabriek liggen straks zes duurzame loftwoningen met eigen tuin.

En wat voor woningen … De architectuur is van een allure zoals je die alleen bij moderne villa's tegenkomt. Verleden, heden en toekomst zijn met elkaar verbonden in een woonbeleving die haar gelijke in deze omgeving nauwelijks kent. Niets is standaard!

Wonen in het verleden
In en rond de woningen is de historie even voelbaar als zichtbaar. De authentieke fabrieksmuur aan de rand van het complex, het iconische zaagtandpatroon van de daken, de spanten die doorlopen in de woningen: uit alles blijkt liefde voor vorm en respect voor het verleden.

Wonen in het heden
Tegelijkertijd zijn deze royale woningen zeer eigentijds. De grote glaspuien met overstek halen binnen naar buiten (of andersom natuurlijk) en zorgen voor een weldadige hoeveelheid licht. De toch al ruime woningen (vanaf 532 m³) voelen zo nog rianter en comfortabeler aan. Over comfortabel gesproken: dankzij de warmtepomp, de zonnepanelen en de hoogwaardige isolatie woon je hier all electric.

Wonen in de toekomst
Zie je jezelf hier tot in lengte van jaren wonen? Geen enkel probleem: de woningen zijn toekomstvoorbereid. Drempelloos dus, en zo gebouwd dat volledig beneden wonen een uitstekende optie is. En zeg nou zelf: als je hier eenmaal woont, wil je toch nooit meer weg?

Je geniet van de sfeer in de semi-openbare tuin, je gaat mee in die heerlijke stadse atmosfeer en je profiteert van de vele voorzieningen in de nabijheid. En wil je een keer naar Den Bosch of Nijmegen? Het NS-station ligt op loopafstand, dus daar ben je in twintig minuten. Het is duidelijk: dit is niet alleen karaktervol wonen, maar ook genieten van het leven!

All electric
De woningen worden all electric uitgevoerd. Dat betekent dat alle energie die in huis gebruikt wordt, voortkomt uit elektrische bronnen. Een warmtepomp voedt de warmwatervoorzieningen en het verwarmingssysteem met vloerverwarming op beide verdiepingen. De warmtepomp zelf wordt gevoed door de acht zonnepanelen op het dak (uitbreiding is mogelijk). Er is geen gasaansluiting in de woningen.

Duurzaamheid: een kwestie van aandacht
De circulaire gedachte is een belangrijk uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van Het Patroon. Oftewel: hoe benutten we grondstoffen, materialen, producten én onze eigen creativiteit optimaal om maximale duurzaamheid te bereiken?

Allereerst is er sprake van inbreiding: dankzij het zorgvuldige ontwerp kunnen de woningen worden gerealiseerd op een locatie waar het bouwen van zulke woningen normaal gesproken een (te) grote uitdaging is. Daardoor blijft elders in en rond de stad ruimte behouden. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van bestaande bouwelementen (waarmee waardevol industrieel erfgoed behouden blijft) en duurzame nieuwe materialen. Doordat de woningen all electric uitgevoerd worden en zeer goed geïsoleerd worden, zijn ze bovendien energieneutraal.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Stads-woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2011-
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
135 m²
Bruto inhoud
532 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in centrum
Tuintype
achtertuin
Tuin
7 x 9 m
Oppervlakte
63 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
parkeerplaats
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object